Kladdkaka/Daimkaka


2011-12-09 15:27:27 · Food & Sweets · 1 KOMMENTARER

20 bitar

4 ägg
4 dl socker
175g smör
5 msk kakao
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

200 g daim

Gör så här:
1. Vispa ägg och socker tillsammans så det blir riktigt posigt.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Blanda samman de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med det smälta smöret. Rör till jämn smet.
4. Klä en form, 30x40 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
5. Grädda i 175grader i 20 minuter mitt i ugnen. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig inuti.

6. Hacka daimen och strö den över den varma kakan.

Suuuper duper bra recept! Blir aldrig fel! Dock så är det viktigt att ta ut kakan i tid :) Inte för kladdig och inte för hård. Bilder kommer nog senare :)

Postat av: kajsa

Mums, gott!! :)

2011-12-09 - 17:35:48 | Blogg: http://kkajsajohansson.blogg.se/


«Namn
«Mejl (visas ej)
«Blogg


Kom ihåg mig?
bloglovin